Visste du? Hur man bäddar in YouTube-filmer i WordPress

Härom dagen frågade Sarah om hjälp på Twitter. Frågan var hur man bäddade in en YouTube-film i ett WordPress-inlägg då hon hade problem med iframen hon använde. Det kom många svar som försökte hjälpa till varför iframen inte funkade, men inget som uppmanade henne att använda oEmbed-lösningendet absolut smidigaste sättet!

oEmbed är en teknik som gör det enkelt att bädda in material från olika siter i din egen. Detta protokoll finns inbyggt i WordPress och stöder inte bara YouTube, utan en rad andra tjänster också (Slideshare, Instagram, Vimeo och Twitter är bara några, utöver YouTube).

Hur använder jag embed?

Det kunde faktiskt inte vara enklare. Du har två val, antingen klistrar du bara in YouTube-URLen direkt i ditt inlägg. Ja, du läste rätt. URLen, rätt i inlägget där du vill ha videon så sköter WordPress resten. Viktigt är att du lägger in länken på en ny rad och utan att göra det till en klickbar länk.

http://www.youtube.com/watch?v=JAI3v-Rou8E

Det andra alternativet är att använda en inbyggd shortcode , som har lite fler inställningar och låter dig förutom länken till innehållet, även specificera max-bredd och max-höjd:

[embed width="123" height="456"]Länk till innehåll[/embed]

Gör det inte svårare än vad det är, utnyttja det otroligt smidiga oEmbed som redan finns och underlätta samtidigt som du gör din site framtidssäker då du inte kopierar någon direkt kod.